пʼятниця, 26 лютого 2021 р.

Наша гордість

 

9 лютого 2021 року на базі Національногоеколого - натуралістичного центру учнівської молоді відбувся фінальний  Всеукраїнській конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого - натуралістичного напрямку.

У цьому конкурсі взяли участь  дві учениці 10 - А класу  Великодолинського НВК ''ЗОШ І - ІІІ ступенів - гімназії'' та посіли призові місця.

  Гудима Маріам Нерсесівна в секції  ''Екологічно безпечні технології та прикладна екологія'' захистила роботу на тему: ''Альтернатива поліетиленовим пакетам'', та отримала диплом І ступеня.



  Осьмініна Діана Андріївна в секції  ''Екологія'' захистила роботу на тему ''Айлант - злісний ворог наших біоценозів і агроценозів",  та була відзначена дипломом 4 ступеня.



     Роботи виконані під керівництвом вчителя географії 
Санатарчук Наталії Леонтіївни, яка була відзначена дипломом за підготовку учнів.


четвер, 25 лютого 2021 р.

The best Fun up junior Z

 

 


#juniorzmorshynska

 

5-А приймає  участь у конкурсі 

" The best Fun up junior Z" 

просимо підтримати лайками 

у Instagram: https://www.instagram.com/tv/CLoTwxEBcNw/...

👍👍👍

💖💖💖

Spelling Bee

 

18 лютого вже традиційно пройшов конкурс з англійської мови серед учнів 10 А і Б класів "Spelling Bee" (Орфографічна бджола, вчитель Кайко Г.В.)

    Навчання для орфографічної бджоли вимагає відданості та терпіння. Це також вимагає величезної любові до правопису! Можливість написання складних слів - це лише один елемент, необхідний для того, щоб стати грамотним учнем.

Міжнародний день рідної мови

 

НАША МОВА  - НАША СИЛА

 Багатомовність є величезним інтелектуальним скарбом людської цивілізації. Саме рідна мова відображає менталітет і звичаї кожного народу.

Ст. 10 Конституції України говорить: "Державною мовою в Україні є українська мова".

Українській мові присвячено День української писемності та мови, який щороку відзначається 9 листопада, в день пам'яті Преподобного Нестора - Літописця, послідовника творців слов'янської писемності, рівноапостольних Кирила й Мефодія.

 


21 лютого - Міжнародний день

рідної мови 💛💙

 

Міжнародний День рідної мови було встановлено, щоб сприяти визнанню й використанню саме рідної мови кожного народу, особливо це стосується мов "малих" народів. 

   А чи багато вам відомо про рідну мову?

Пропонуємо добірку цікавих фактів

1. Сучасна українська мова має близько 256 тисяч слів.

2. В українській мові, на відміну від решти східнослов’янських мов, іменник має 7 відмінків, один з яких – кличний.

Місячник педагогічної майстерності 2020 - 2021

Майстерність - не являється особливим мистецтвом, яке вимагає таланту, але це спеціальність, якій треба вчитися»

   А.Макаренко

Саме під таким гаслом проходить традиційний місячник педмайстерності у Великодолинському НВК-гімназія .

Він сприяє підвищенню професійної майстерності педкадрів, обміну педагогічним досвідом, забезпечує індивідуальний підхід у формуванні і підвищенні рівня компетентності освітян, створює умови для реалізації творчого потенціалу як колективу в цілому, так і кожного його члена.

День безпечного Інтернету


 День безпечного Інтернету

 9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Разом для кращого Інтернету».

В нашій школі в цей день було проведено цілий ряд заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет.

середа, 17 лютого 2021 р.

НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНА РОБОТА

  Військово-патріотичне виховання

    Військово-патріотичне виховання – це систематична   діяльність по формуванню в учнів високої патріотичної свідомості, почуттів вірності своїй Батьківщині, цілеспрямованість до виконання свого громадського обов’язку.

У Великодолинському  НВК - гімназії    воїнами  інтернаціоналістами  були проведенні  навчальні змагання  для учнів 11 класів «Навчання  доблесті та слави».

        УВАГА!!! Розклад дзвінків Урок Початок Закінчення Перерва 1 9:...